Randers Regnskov

Regnskoven i Randers åbnede i 1996, og har siden dengang været en af Danmarks mere kendte seværdigheder. Regnskoven er af den tropiske art, og indeholder derfor mange dyr vi i Danmark kun kender fra fjernsynet. Som eksempel kan nævnes krokodiller, alligatorer, piratfisk og Randers Regnskov har sågar anskaffet sig søkøer.

Regnskoven har et meget genkendeligt design. Udefra ser man 3 kupler stige op af landsskabet, og det er inde i disse kupler og der er tempereret og indrettet sådan, at dyrene har det bedst muligt. Man kommer derfor til at se dyrene i deres naturlige klima. De tre kupler er delt ind i hvert deres område af verden: Asien, Afrika samt Sydamerika. Herudover er der saltvandsakvariet hvor mange af de mest populære dyr som piratfiskene holder til, samt en souvenirbutik.

Continue reading

Posted in Jylland, Midtjylland, Østjylland | Tagged , | Leave a comment

Badevandet er varmest på Sydfyn og Lolland

I dag d. 28. juni 2011 skriver jp.dk om temperaturen på det danske badevand. Det er TV2 Vejrets Badevandspatrulje, der har leveret informationerne, og konklusionen er klar.

Her først på badesæsonen er det typisk i det sydfynske og på Vestlolland, at badevandet er varmest. Vesterhavet er af gode grunde noget længere tid om at komme op på de høje temperaturer. Der skal jo være forskel på, om man har strand ud til det sydfynske øhav eller om man er en del af Nordsøen med noget større mængder koldt vand og livlig gennemstrømning.

Så hvis du skal i sommerhus tidligt i skolernes sommerferie, og varmt badevand er vigtigt for dig, skal du måske lige se, hvad Sydfyn og Lolland har at byde på af øvrige attraktioner?

Posted in Fyn, Hele Landet, Lolland-Falster | Tagged | Leave a comment

Marionetteatret i Kongens Have København

I en lille murstensbygning i Kongens Have i København ligger en lille turistattraktion, som lige er noget for dig, hvis du har børnene med i hovedstaden på ferie eller udflugt. (Ja, egentlig også hvis du bor i Kbh).

Det er nemlig noget så særegent som et fast marionetteater. Denne gamle teaterform, som ikke lever ret mange steder mere.

Continue reading

Posted in København | Tagged , , , | Leave a comment

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle er et historisk bygningsværk med stor symbolværdi. Slaget ved Dybbøl Mølle i 1864 er formentlig det mest huskede og omtalte slag i den danske krigshistorie (i konkurrence med Slaget på Rheden).

Dengang fik Danmark en lektion udi krigsførsel af Prøjsen på lokationen, og krigen i 1864 endte, som enhver historiebevidst ved, med et stort nederlag og afståelse af Slesvig og Holstein.

Continue reading

Posted in Sønderjylland | Tagged , | Leave a comment

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri, med over 10.500 malerier og skulpterer,der går helt tilbage til midten af 1500-tallet. Det ligger i naturskønne omgivelser, på Sølvgade i København, lige ud til Østre Anlæg. Museets kunstsamling spænder vidt, men det er selvsagt danske værker der er bedst repræsenteret i samlingerne.

Continue reading

Posted in København | Tagged , | Leave a comment

Kronborg

Kronborg er en af Danmarks mest kendte seværdigheder. Slottet ligger ved Helsingør ud til Øresund, og bliver årligt besøgt af omkring 200.000 danske og udenlandske gæster. Slottet er især kendt fra William Shakespeares historie om Hamlet, tragedien om den danske prins fra 1600-tallet, som foregår på Kronborg.

Continue reading

Posted in Nordsjælland | Tagged , | Leave a comment

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er en af de mere kendte danske forlystelsesparker. Den ligger 23 km vest for Grenå, og har i 2011 sit 30 års jubilæum. Som navnet antyder, har parken kun åbent om sommeren, men er på trods af dette en af Danmarks mest besøgte seværdigheder – mere præcist den 6. mest besøgte seværdighed i hele 2010 med lidt over en halv million besøgende i sommermånederne.

Continue reading

Posted in Jylland, Østjylland | Tagged , , , | Leave a comment

Den Gamle By i Århus

Den Gamle By i Århus er et af de mest besøgte museer i Danmark, med over tre millioner besøgende i løbet af de sidste 10 år. I Den Gamle By bliver man taget helt tilbage til midten af 1500-tallet, og man får lov til at prøve, lugte og smage i den lille by, der har 75 huse, værksteder og forretninger. Husene er ikke blot rekonstruktioner, men huse der er flyttet fra forskellige steder i landet, til hjørnet af Botanisk Have i Århus.

Continue reading

Posted in Århus, Jylland | Tagged , , | Leave a comment

Dansk Ferieguide ruller i gang

Så er dagen kommet, hvor Dansk Ferieguide kom online. Indtil videre med ganske sparsomt indhold, men med store ambitioner om at blive meget større i den nærmeste fremtid.

Siden her skal simpelthen ende med at være et rent festfyrværkeri af ideer, anmeldelser og inspiration til at holde sin ferie i Danmark. For at nå det mål, bliver der brug for lokalkendskab, og vi tager meget gerne imod beskrivelser af turistattraktioner i din hjemegn eller by. Er der noget, som man absolut skal se, eller en lille, hemmelig plet, som de fleste overser, så lad os endelig vide. Vi viderebringer meget gerne informationer om Feriedanmark, så vores læsere kan finde vej til de bedste oplevelser.

Continue reading

Posted in Blandet | Tagged | Leave a comment