Categories
København

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri, med over 10.500 malerier og skulpterer,der går helt tilbage til midten af 1500-tallet. Det ligger i naturskønne omgivelser, på Sølvgade i København, lige ud til Østre Anlæg. Museets kunstsamling spænder vidt, men det er selvsagt danske værker der er bedst repræsenteret i samlingerne.

Samlingerne på Statens Museum for Kunst er inddelt i tre hovedsamlinger. Det er Den Kongelige Maleri- og skulptursamling, Den Kongelige Afstøbningssamling og Den Kongelige Kobberstiksamling. Ud over de forskellige interessante samlinger, byder nationalgalleriet også på udstillinger fra kendte kunstnere som fx Picasso, og mere nyligt kendte kunstnere, i billedmalerisammenhæng, som eksempelvis Bob Dylan.

På Statens Museum for Kunst er der noget for alle aldre, så man kan roligt tage af sted hele familien. Man behøver ikke at være en kunstkender for at lade sig inspirere i de mange samlinger,
og hvis man alligevel ønsker at gå lidt dybere ned, kan man, mod betaling, få en guidet tur.
Ydermere er der en afdeling ved navn Børnenes Museum for Kunst, hvor selv de helt små kan være med.

I det der betegnes som ”den faste samling” er der fri entré for alle, så der er ingen undskyldninger for, at lade være med at tage af sted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *