Seværdigheder og attraktioner i Odense

Odense er kendt som Danmarks midte med sin centrale placering på Fyn. Dette gør byen tiltrækkende for især turister, som har gode muligheder for at nå både hele Fyn, og de mange forskellige ting Odense tilbyder. Odense er Danmarks tredjestørste by, og byen har utroligt mange interessante oplevelser at tilbyde til de turister, der gæster den.

H.C. Andersen i Odense
Et af Danmarks største varemærker er H.C. Andersen. Han blev født i Odense tilbage i 1805. Ikke overraskende er Odense utroligt stolt over at have været digterens fødeby, og der er vejnavne, statuer og en masse forestillinger, hvor H.C. Andersens navn pryder forsiden. I dag er hans gamle hus omdannet til et museum om hans liv og eventyr, og ikke langt fra hans gamle hus ligger ”HC Andersens have”. Haven er et grønt åndehul midt i det travle Odense, og byder på smukke broer, skulpturer og flora til forveksling fra de mange biler og butikker, der ellers præger Odense.

Shopping i Rosengårscentret
I Odense finder man også Rosengårdscentret. Det er Danmarks største shopping center målt på antallet af butikker, hvor Rosengårdscentret kan mønstre over imponerende 150 butikker! Der er gratis parkering, og en Cinemaxx biograf ligger klods op ad centeret. Indenfor finder man butikker, der sælger alt fra nitter til blomster, og fra helsekost til pizza. Der er ofte forskellige forestillinger i Rosengårdscenteret, blandt andet et årligt juleshow og koncerter der ligger spredt jævnt ud over året med populære musikere og sangere. Det er let at fare vild blandt centerets mange gader, og vil man se alle butikkerne, skal man højst sandsynligt sætte mere end én dag af til det.

Har man stadigt lyst til at shoppe efter Rosengårdscenteret, kan man også tage til Odense gågade, hvor der også er en stor samling butikker, beværtninger og restauranter. På gågaden finder man desuden mange statuer og anden kunst.

Odense domkirke
Odense domkirke ser udefra ikke ud til at være det fantastiske bygningsværk, det faktisk er. Tager man sig tid til at gå indenfor i kirken, kan man dog se, hvorfor Odense domkirke af mange anses for at være Danmarks flotteste gotiske bygningsværk. Odense domkirke hedder faktisk Sct. Knuds kirke opkaldt efter den danske kong Knud 2., der også er kendt som Knud den Hellige. Han blev myrdet i Albani kirke tilbage i 1086. Skelettet af den tidligere konge kan i dag ses i kirkens krypt, ligesom skeletterne af kongerne Hans og Christian II kan.

Jernbanemuseet
Danmarks Jernbanemuseum ligger som nabo til Odense Banegård, og er en oplagt seværdighed til en eftermiddag i Odense. Jernbanemuseet byder på over 10.000m^2 med gamle vogne og lokomotiver, busser, og en stor modelbane. Modelbanen med mange forskellige modeltoge kan prøves af de besøgende, hvis de er blevet trætte af den udendørs legeplads. Er man det mindste toginteresseret, er der rigtigt meget at hente i en dag på Danmarks Jernbanemuseum!

Den Fynske Landsby
Sidst, men ikke mindst, er der den Fynske Landsby. Landsbyen er en samling af huse og gårde fra H.C. Andersens tid, der er blevet hentet og adskilt rundt omkring på Fyn og samlet i landsbyen. Derfor er en tur i den Fynske Landsby en tur til Fyn ud for 150-200 år siden. I højsæsonen er der yderligere folk, der går rundt i kostumer fra dengang, og lever som man gjorde dengang med alt hvad det indebærer. Der er mange forskellige dyr i landsbyen, der går frit rundt, og som man kan fodre og lege med. I landsbyen er der også mulighed for at sidde stille og roligt ned, mens man maler nogle af de mange flotte åkander. I løbet af året er der mange forskellige arrangementer, og især Friluftsscenen er meget velbesøgt. Friluftsscenen er Danmarks største udendørs amfiteater, og igennem sommeren spilles der mange forskellige populære skuespil på scenen midt i den Fynske Landsby.

Dette er kun et kort oprids af nogle af de mange seværdigheder, som Odense tilbyder de tilrejsende. Byen rummer også en fornem zoologisk have under konstant fornyelse, et stort friluftsbad og meget mere. Det er nemt at bruge nogle dage på byen, så planlæg jeres tid så godt I kan og nyd de mange muligheder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *