Sønderborg

Sønderborg – Din komplette turistguide!

Hvad er Sønderborg? Sønderborg er historie, smuk natur, kultur, shopping, cafemiljø, natteliv, havnemiljø og meget andet.
Hvis du vælger Sønderborg som feriedestination er der rigtig mange spændende ting at tage sig til, og det kan for nogle være svært at vælge. Denne guide giver dig et overblik over Sønderborg by og alle dens attraktioner og seværdigheder.

En hel dags oplevelser i Sønderborg

Der er rigtig meget at give sig til i Sønderborg. For at illustrere dette, har vi valgt at tage en dag ud af kalenderen og pakke den, fra morgen til sen aften, med spændende aktiviteter og oplevelser i Sønderborg og omegn.

Kl. 07:30.

I vågner på Scandic Hotel og får morgenmad og gjort jer klar. Der er også lige en halv time til en tur i swimming poolen eller i fitness centeret, inden dagen rigtig starter.

Kl. 08:30.

Tid til dagens første aktivitet. I tager et par kilometer ud af Sønderborg by for at komme til Dybbøl Banke. Her ser i Dybbøl Mølle, får en rundtur i 1864 historiecenteret og ser de andre historiske seværdigheder på banken.

Kl. 10:00.
I fortsætter i det historiske spor og tager tilbage til Sønderborg by. I besøger det utrolig flotte Sønderborg Slot og ser dets udstillinger fra krigen i 1864 samt en kort historisk gennemgang af Sønderborgs udvikling som by. Efter besøget på Sønderborg slot går I en tur langs havnefronten, hvor I nyder vejret og den gode stemning.

Kl. 12:00.
På jeres tur langs havnen har I fundet en af de mange populære restauranter og cafeer, og beslutter jer for at spise frokost.

Kl. 13:30.

Efter en velfortjent frokost er det tid til en lille tur rundt i Sønderborg midtby, måske for at udforske shopping mulighederne på gågaden. Hvis I ikke er i humør til shopping kan I tage den lidt længere tur (14 km) til Gråsten Slot, hvor I kan gå en tur i slotshaven og se hvor flot den kongelige familie bor om sommeren.

Kl. 16:00.

Det er nu tid til at tage tilbage til hotellet for at gøre jer klar til aftenens program. Hvis i synes et par timer på hotellet er for meget, kan i erstatte det med en tur til stranden.
Der er rigtig mange forskellige strande i Sønderborg og omegn, men stranden som bliver kaldt ”Fluepapiret” er velholdt og meget velplaceret ift. jeres byvandring i Sønderborg by. Stranden ligger lige bag ved Sønderborg Slot, foran hotel Comwell. Hvis I vil udforske de forskellige strande i Sønderborg og omegn, så kan I finde en god oversigt over dem alle, lige her.

 

 

Kl. 18:15.

Efter et smut tilbage på hotellet er i blevet klar til aftenens program, som starter med at I skal have noget god mad at spise. Der er mange gode restauranter i Sønderborg og det kan være svært at vælge. I er dog heldigvis faldet over et hyggeligt lille sted tæt på havnen, da I var på byvandring og der tager I ned. Det ligger heldigvis også tæt på Alsion, som er jeres destination efter middagen.

Kl. 20:00.

Da I planlagde turen til Sønderborg, havde I kigget på planen for koncertsalen på Alsion igennem og bestilt billetter til en spændende arrangement. Det kunne være en koncert, et foredrag, en revy eller måske noget stand-up comedy. Der er nok at vælge imellem i den meget populære og velbesøgte koncertsal. Programmet for Alsion kan du se her.

Kl. 22:00.

Efter et veloverstået arrangement på Alsion er dagen ved at være omme. Alt efter jeres energiniveau kan i vælge at tage tilbage til hotellet, eller tage en tur tilbage til Sønderborg bymidte og opleve det meget stemningsfyldte natteliv. Der er cafeer, barer, diskoteker og dansesteder efter de flestes smag.

Alternativer til dagens aktiviteter:

Der er selvfølgelig mange andre attraktioner i Sønderborg og omegn, end de få vi har valgt i ovenstående dagsplan. I kan finde et overblik over mange af attraktionerne her, og selv planlægge jeres feriedag ud fra turistguiden.

Rart at vide om Sønderborg

Hvis du gerne vil vide lidt mere om Sønderborg inden du planlægger din tur dertil, så giver vi dig et overblik lige her.

Sønderborg ligger i det sydøstlige hjørne af Jylland ved Flensborg Fjord og ved Als (øen). Selve Sønderborg kommune strækker sig vidt, og inkluderer byer som Rinkenæs, Kegnæs, Nordborg og Broager. Der bor cirka 76.000 mennesker i Sønderborg kommune. Selve byen Sønderborg, som også er Sønderborg kommunes største by, har et indbyggertal på cirka 30.000 mennesker. Sønderborg ligger hovedsageligt på øen Als, men går dog også en smule over på fastlandet.

Det er helt SØNDERBORGSK – Byens værdier.

Det kan være svært at forklare, til udefrakommende, hvorfor Sønderborg er så speciel en by. En turistguide for Sønderborg, som denne her, er heller ikke helt i stand til at klare jobbet.
Det har de ansvarlige for markedsføringen af Sønderborg også indset og har derfor skabt en lidt alternativ kampagne, som du måske har set på landsdækkende tv.

Målet med kampagnen er at fremvise de fire paragraffer i Sønderborg Manifestet, som er:

1) Gør en forskel, 2) Tro på dig selv, 3) Bliv klogere og 4) Vi kan, hvad vi vil.

Er du forvirret? Så læs meget mere om kampagnen her. Herunder kan du se de første to reklamefilm fra kampagnen:

Er du sejler? Så er Sønderborg destinationen.

Sønderborg består af et spændende og dynamisk byliv, omkredset af imponerende natur og hav.
Der eksisterer en inkarneret sejler-kultur i Sønderborg og omegn, og en tur på Flensborg Fjord er en unik oplevelse. Der er masse muligheder for at ligge til, tæt på Sønderborg, og måske kan du endda få en plads ved havnefronten, med udsigt til Flensborg fjord, Sønderborg slot og Alsion.

Hvis du planlægger din sejltur til Sønderborg rigtigt, så kan du være så heldig at ligge til i Sønderborg havn, hvor du udover Flensborg Fjord og Sønderborg Slot også får kongeskibet Dannebrog som nabo. Kongeskibet ligger hvert år til ved havnekajen ud for Sønderborg Slot, hvilket selvfølgelig skaber en unik stemning og miljø omkring havnefronten i Sønderborg.

Er du til kapsejlads kan du bruge en af dagene på at sejle Als rundt. En overkommelig tur med en masse flot og velbevaret natur.

Vi håber du får en helt fantastisk tur til Sønderborg!

Guiden til Sønderborg er skrevet af gæsteskribenten, sønderjyden Lasse Kjær.

2 replies on “Sønderborg”

Hej William,

Tak for tilbagemeldingen. Vi har fået rettet op på det nu, så alle links gerne skulle fungere korrekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *