Categories
Jylland Midtjylland Østjylland

Randers Regnskov

Regnskoven i Randers åbnede i 1996, og har siden dengang været en af Danmarks mere kendte seværdigheder. Regnskoven er af den tropiske art, og indeholder derfor mange dyr vi i Danmark kun kender fra fjernsynet. Som eksempel kan nævnes krokodiller, alligatorer, piratfisk og Randers Regnskov har sågar anskaffet sig søkøer.

Regnskoven har et meget genkendeligt design. Udefra ser man 3 kupler stige op af landsskabet, og det er inde i disse kupler og der er tempereret og indrettet sådan, at dyrene har det bedst muligt. Man kommer derfor til at se dyrene i deres naturlige klima. De tre kupler er delt ind i hvert deres område af verden: Asien, Afrika samt Sydamerika. Herudover er der saltvandsakvariet hvor mange af de mest populære dyr som piratfiskene holder til, samt en souvenirbutik.

Det er meningen, at man som besøgende skal komme så tæt på dyrene som muligt. Der er selvfølgeligt spærret grundigt af til krokodiller og giftige slanger som f.eks. den indiske kobra, men mange dyr kan man komme helt tæt på. Der er også natarrangementerne med jævne mellemrum, hvor man kan studere de dyr der er nataktive, som man ikke ser så meget til om dagen.

Priserne for at besøge regnskoven er lave, især hvis man har lyst til at tage derhen igen. En enkeltbillet for en voksen koster 165kr, mens man kan erhverve sig et sæsonkort for 175kr, der giver fri adgang resten af året til parken. Der er snart 200 forskellige dyrearter man kan se derinde, så det kan betale sig at tage en dag ekstra for at få det hele med!

Se evt. deres officielle hjemmeside her.

Har du gode historier, tips og tricks fra besøg i Randers Regnskov, så del dem endelig i kommentarerne nedenfor, så vi andre turister kan få glæde af dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *