Kroer i Danmark

Kroen er en integreret del af den danske kultur. I gamle dage var landevejskroerne en meget væsentlig del af transportnettet, når danskerne skulle fragte sig på tværs af landet på hesteryg eller i vogne. Men de danske kroer er stadig en væsentlig del af ferielandskabet i Danmark. Selvfølgelig har biler og hurtigere transport ændret deres rolle, men der findes heldigvis stadigvæk et væld af kroer i Danmark.

Denne sektion af danskferieguide.dk er oprettet for at give dig inspiration til at tage på kroferie eller blot finde en kro, hvor du kan få et godt måltid mad.

Danske kroer kan nemlig groft set inddeles i to typer nu. Spisekroerne, som ikke tilbyder overnatning, men som udelukkende er en restaurant. Som udgangspunkt kan man på de fleste kroer af denne type forvente at få serveret noget god, gedigen dansk mad, selvom nogle også har bevæget sig med ud i gourmetmaden.

Den anden type tilbyder også overnatning og holder dermed fast i en del af kroernes oprindelige funktion. Men til gengæld er der meget stor variation i hvordan den enkelte kro er skruet sammen. Nogle er decideret ferie/spa-steder og fokuserer meget på deciderede kroferier, mens andre kroer mere har bevæget sig i retning af traditionelle hoteller. Begge typer findes spredt ud over Danmark.

Hen ad vejen vil vi få fyldt disse sider op med både oversigter over kroer i forskellige landsdele, portrætter og anmeldelser af kroer og forhåbentlig en mængde læserberetninger om deres kroophold.