Seværdigheder på Sydfyn

Sydfyn, og især det sydfynske øhav, har et væld af seværdigheder at tilbyde turister. Det sydfynske øhav består af 55 både små og store øer, hvor Tåsinge og Thurø er de største. Sydfyn har mange slotte og herregårde at byde på, og er man interesseret i maritime oplevelser, kan man ikke se bort fra Svendborg, der er en by præget af søfart og sejlads i flere århundreder.

Maritimt Center Danmark er placeret ved Svendborg Havn. Året igennem arrangerer Maritimt Center mange forskellige aktiviteter både for store og for små. Der holdes blandt andet forskellige foredrag ved tidligere admiraler, sejlere og andre, der har brugt det meste af deres liv på havet, og man kan også deltage i skibsrenoveringer, kapsejladser og udstillinger. Derudover er det muligt at låne nogle af de antikke skibe til udflugter, firmafester eller lignende for en alternativ tur i det sydfynske.

Valdemar slot ligger på Tåsinge. Slottet blev bygget af Kong Christian 4., som er den samme mand, vi i dag kan takke for bygningsværker som Rundetårn og Børsen i København. Slottet blev bygget til kongens søn Valdemar Christian. Slottet har mange forskellige faciliteter, og ligger omkredset af smuk natur med en sø og flere skove. Inde i slottet finder man Danmarks Museum for Lystsejlads samt Jagt & Trofæmuseet. Endvidere kan man besøge restauranten, der ligger under slottets gamle hvælvinger. Dette danner grund for verdens eneste restaurant, der ligger under et kirkegulv.

Er man til luksusophold med fantastisk mad, er Falsled Kro svær at komme udenom. Kroen er placeret idyllisk ned til den lille havn i Falsled, og det er muligt at se nogle af de sydfynske øer indefra kroen. Under lederskab af den franske mesterkok Jean-Louis Lieffroy var kroen i 40 år kendt som et af de bedste spisesteder i hele Danmark. Dette især i kombination med et ophold på den gamle, romantiske kro. Efter at Lieffroy blev pensioneret for få år siden, tog norske Per Hallundbæk over, som har stået i spidsen for adskillige kroer og restauranter tidligere.

Fåborg afholder hvert år Danmarks eneste kunstfestival. I midten af juni valfarter over 500 aktive kunstnere til byen for at mødes, snakke, sammenligne kunstværker og udveksle erfaringer. Alle er velkomne til en interessant dag med en masse kultur. Kunstnere fra hele landet gør deres for, at en fantastisk dag kan nydes i solen.

Egeskov slot er en af Europas bedst bevarede vandborge og en af såvel Sydfyns som Danmarks største seværdigheder. Det store slot, der blev bygget i midten af 1500-tallet, er et meget imponerende bygningsværk med mange tilhørende faciliteter. Voldgraven, der blev gravet rundt om slottet, står i dag som dengang. Til slottet hører et veteranmuseum med en fin samling af fly og biler, og museet kan blandt andet kan fremvise 50 smukt bevarede og restaurerede veteranbiler. Der er biler fra slutningen af 1800-tallet, hvor de allerførste biler blev bygget, og helt frem til begyndelsen af 1980’erne. Der er også et Falck museum, Landbrugsmuseum og et Hestevognsmuseum. Derudover kan man, hvis man besøger Egeskov slot, tage en tur i de smukke hæklabyrinter, gå rundt 10-15 meter over jorden på hængebroer i mellem træer og se om man tør gå ned i Draculas Krypt! Egeskov slot rummer aktiviteter til flere dage for alle aldre.

Når man har besøgt Egeskov Slot, bør man fortsætte mod vest og Faaborg, hvor man vil finde ’De Fynske Alper’ – Svanninge Bakker. Svanninge Bakker er et fantastisk flot og naturskønt område, der er ideel til en eftermiddagsudflugt. I Svanninge Bakker er græsset højt, træerne grønne og de fritgående geder tamme. Svanninge Bakker kan anbefales til familier, der gerne vil nyde den smukke danske natur slå sine folder uden menneskelig påvirkning. Det er naturligvis gratis at besøge Svanninge Bakker, men man skal næsten ikke snyde sig selv for at besøge den hyggelige iskiosk, der er placeret ved den nærliggende parkeringsplads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *