Seværdigheder på Djursland

Selvom Djursland i mange århundreder har været todelt af Kolindssund, fremstår landet i dag som samlet. Beliggende nord for Århus og med mange attraktive seværdigheder trækker Djursland hvert år mange tusinde turister til sig.

Den mest populære attraktion på Djursland er Djurs Sommerland. Sommerlandet er et af Jyllands mest populære udflugtsmål og har udviklet sig meget siden starten, hvor der kun var et par både og mooncars.
Djurs Sommerland er, som navnet antyder, kun åbent om sommeren. I 2011 bygges en ny vandrutsjebane til over 55 millioner kroner, og denne rutsjebane bliver derved den største investering i sommerlandets historie. Derudover har Djurs Sommerland forlystelsen Colorado River, som er en anden vandrutsjebane, med nogle meget karakteristiske ’træstammer’ til at sidde i. Disse træstammer er især kendt fra de tv-reklamer, der hvert år kører i sommerhalvåret. Læs mere om Djurs Sommerland her.

Skandinavisk Dyrepark, som ligger ikke langt fra Djurs Sommerland, har primært danske og nordiske dyr. Her er store ulveflokke og rensdyr, som at man kan komme helt tæt på, uden at det bliver farligt. Derudover er der for nyligt åbnet en ny Bjørnepark med flotte bakker, vandfald og små som store brune bjørne. Tør man, kan det lade sig gøre at ’overnatte i vildmarken’, hvilket kan være en fantastisk oplevelse med de mange dyr. Inden man overnatter, er det muligt at blive guidet rundt og blive oplyst om de mange forskellige dyr, parken har at tilbyde.

Djursland har mange gode badestrande, hvor der er gjort meget ud af børnevenligheden. Badebroer, toiletter og kiosker danner rammen om gode muligheder for en afslappende dag ved vandet. Især på nordkysten finder man mange gode strande, hvor Fjellerup Strand er den største og bedste.

Er man en lille smule interesseret i hajer er Kattegatcentret en oplagt mulighed. Her er det muligt at gå ned i store undervandstunneller, hvor rokker og store sandtigerhajer svømmer få centimeter væk. I den store hajtank er det også muligt at komme tæt på de forskellige hajer og se, hvordan de svømmer rundt med hinanden. Hajtanken er udsmykket så naturligt som muligt, for at hajerne skal opføre sig helt normalt. Kattegatcentret beskæftiger sig kun med de frygtindgydende hajer og andre bruskfisk, og centret kan derfor fortælle de mest interessante hajhistorier i hele Danmark.

Auning Kart Park er en gokartbane beliggende i Allingåbro. Ens køreteknik bliver alvorligt udfordret på den store gokartbane, som er den eneste udendørs gokartbane i Danmark med niveauforskelle og udfordrende sving. Her er mulighed for masser af fart og spænding for de racerglade, som kan køre mod hinanden i mange forskellige typer af løb. Der er selvfølgeligt gokarts til både børn og voksne.

Fregatten Jylland er verdens længste nuværende træskib. Skibet blev bygget på Orlogsværftet i Frederikshavn tilbage i 1860 og har siden da været i aktion og krig flere gange. Desuden har skibet sejlet 5 gange til Dansk Vestindien.
Skibet er i så stor grad som muligt indrettet, som det var, da det blev bygget. Skibet blev bygget som et kongeskib for Christian den 4., og det er muligt at danne sig et unikt indblik i en usædvanlig dansk konstruktion. Over det hele finder man dukker i realstørrelse i arbejdspositioner – for eksempel to dukker der bemander kanoner. Der arrangeres hvert år mange guidede ture, hvor den fascinerende historie om Fregatten Jylland fortælles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *