Categories
Århus Jylland

Den Gamle By i Århus

Den Gamle By i Århus er et af de mest besøgte museer i Danmark, med over tre millioner besøgende i løbet af de sidste 10 år. I Den Gamle By bliver man taget helt tilbage til midten af 1500-tallet, og man får lov til at prøve, lugte og smage i den lille by, der har 75 huse, værksteder og forretninger. Husene er ikke blot rekonstruktioner, men huse der er flyttet fra forskellige steder i landet, til hjørnet af Botanisk Have i Århus.

Datidens forretninger og værksteder er bredt repræsenteret i Den Gamle By, der blandt andet både har apotek, skole, posthus, teater, samt et bibliotek med en samling af over hundrede tusinde bøger og manuskrifter. Du har mulighed for at bruge hænderne i de over 30 workshops, hvor du kan koge bolsjer, lege gamle lege og meget andet. I nogle af de mange butikker har du mulighed for at købe varer der ikke kan fås andre steder, og få noget at spise og drikke hvis man
ikke har medbragt frokost hjemmefra.

Den Gamle By er et levende museum, hvilket vil sige at man har mulighed for at møde mennesker, der forestiller at leve i gamle dage. De gør dagligdagens ting fra den gang, og du er velkommen til at tage en snak med dem. Du skal bare ikke være bange for at blive sat i arbejde!

Aktiviteten i byen er sæsonpræget, ligesom åbningstiderne, men især op jul og i sommerperioden er der stor aktivitet i den lille by. Besøger man til gengæld museet på en dag, hvor der er få turister, kan man næsten glemme, at vi befinder os i det 21. århundrede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *