Seværdigheder på Lolland

Lolland er Danmarks fjerdestørste ø med knap 70.000 beboere. Øen, kendt som pandekageøen, er utroligt flad, men indeholder nogle af Danmarks mest kendte seværdigheder. Om man er til badeferie eller cykelferie, har Lolland gode muligheder for begge dele.

Knuthenborg Park & Safari er Nordeuropas største safaripark. Selvom den ligger midt på Lolland, finder man eksotiske dyr som en tiger og giraffer. Parken er delt ind i 5 dele: Afrika, America, Asien, Australien og Nordeuropa. I de 5 dele af parken finder man dyr fra de respektive steder i verden. Asiatiske vandbøfler, amerikanske bisonokser, afrikanske blå gnuer, australske kænguruer og nordeuropæiske shetlandsponyer er kun en meget lille del af de mange dyr, man kan komme helt tæt på i Knuthenborg. Herudover finder man en stor naturlegeplads, spisemuligheder og en meget imponerende rhododendronhave. Knuthenborg er en af Lollands helt store seværdigheder med god grund.

På Lollandssiden af Guldborgssund finder man Middelaldercenteret. Her foregår livet præcis 610 år forskudt, så vi i 2011 snakker 1401 i Middelaldercenteret. Centeret fungerer som en typisk dansk købstad fra den periode, med alt hvad der hører til – En havn, handelsboder, håndværkerhuse og et arsenal af datidens våben som dagligt afprøves. Flere gange om ugen under sæsonen afholdes der desuden Ridderturneringer. Centeret begyndte i sin tid som en idé om et eksperimentelt museum. Skaberne ville gøre det interessant og livagtigt at opleve et middelaldermuseum, og derved var Middelaldercenteret født. Naturligvis kan livet ikke leves hundrede procent som dengang, men Middelaldercenteret kommer med et rigtigt godt bud på, hvordan hverdagen var dengang. Det hele til fornøjelse for store og små.

Lollands geografiske tilstand gør det meget tiltrækkende at tage på cykelferie. Det er meget småt med bakker, og det er derfor nemt at tage et par rygsække på og cykle af sted. De fleste aktiviteter ligger i cykelafstand fra hinanden, og det er med lidt planlægning muligt at cykle fra en by til anden og overnatte. På en uge kan man hurtigt komme hele Lolland rundt og stadigt opleve de største seværdigheder kombineret med masser af motion og samvær med eventuelle medrejsende.

En af Danmarks største attraktioner er Lalandia, der ligger i Rødby på Lolland. Lanadia, som betyder Lolland på latin, består af en række feriehuse, man kan leje. Har man først lejet et hus, har man gratis adgang til Lalandias mange faciliteter som f.eks. Nordeuropas største badeland. Derudover er der et væld af restauranter og butikker, en skøjtehal, bowlingbaner, fitnesscentre og mere. Lalandia er kendt som det danske alternativ til en charterrejse med de forskellige faciliteter og det store badeland.

2 replies on “Seværdigheder på Lolland”

Hej Henriette,

Tak for kommentaren. Afsnittet om den russiske u-båd U359, der lå i Nakskov, er blevet fjernet nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *